Turkuun on satanut ensilumi. Taisi olla viime viikon torstaina kun aamulla maa oli valkeana. Ihanaa!!! Ulkona on niin nättiä ja mikä parasta: hyvästi kuraiset tassut! :) Koko ajan tosin on pieni pelko rinnassa, että kohta tämä valkea ihanuus sulaa pois. Jo 5 päivää ollaan saatu nauttia talvesta, ja Turulle se onkin jo melkoisen pitkä aika.
   Pieni poika Tuuba pitää lumesta. Ensin hiukan kummastuneena lunta haisteltuaa Tuuba maistoa sitä ja sitten tätä pientä poikaa vietiin. Lapsi juoksee lumessa, riekkuu, hyppii kuin jänis, syö sitä, löytää IIIhania hajuja syvältä lumesta. Talvi on mainio juttu, sanoo Tuuba. Myös Musse-setä tykkää lumesta. Suuren osan ajasta herra tepastelee iälleen sopivan arvokkaasti, mutta silloin tällöin ukkokin äityy telmimään kuin pahainen kakara: Sukeltelee lumipenkkoihin, piehtaroi ja etsii lumesta hajujua. Ja jos Tuuba tarpeeksi kauan piinaa vanhaa herraa, niin saa kakara peräänsä valtavaa vauhtia painelevan ja hullun lailla haukkuvan Mussen. Hui. Spurtti kestää ainakin 30 metriä, ja Tuuba juoksee pakoon niin kovaa kuin kintuistaan pääsee. :D Ja sitten otetaan taas uusi kierros, jonka alussa Tubs piinaa Mussea roikkumalla toisen hännässä.
   ainoana miinuksena säässä on portugeeseille ominainen lumipalloefekti. Molemmat koirat keräävät tassunsa täyteen pienen pieniä lumimöykkyjä. Tuuballa lumipalloja on myös vatsa ja rinta täynnä puhumattakaan nivusista. Kiharaan turkkiin tuntuu tuo lumi tarttuvan paljon tehokkaammin ja Tuuba myös juoksee syvemmissä hangissa. Lapsi. :) (lumipalloja on kuitenkin paaaljon kivempi sulatella suhkussa, kuin pestä hiekkoja pois)
   Huomenna meillä on taas pentutottistelua. Kotiläksynä on ollut eteenlähetys, jota me ollaan harjoiteltu lelulla. Kotona pystyn jättämään Tuuban istumaan paikalleen, viemään lelun kauemmas meistä ja palaamaan koiran luo. Sitten otan kontaktin ja annan Tuuballa eteen-käskyn. Seuraan perässä lelulle, jotta ehdin kehua koiraa lelun luona ajoissa, eikä koira ehdi palata luokseni lelun kanssa. Emmehän harjoittele noutoa. Vähitellen olen ajatellut lisätä loppuun odota-käskyn, jotta pentu pysyisi paikallaa, kunnes ehdin tulla sen luokse. Näin hyvin homma tosin toimii vain kotona. Harkoissa joku muu saa viedä lelun paikalleen ja minä pysyn Tuuban luona koko ajan. Paikallaan istuminen ei ole meillä niin varmaa, että se onnistuisi häiriössä.

Sitten muutamia kuvia viikonlopulta. :)

2090705.jpg

Pojat ensimmäisen lumisen aamulenkin jälkeen


Lähdettiin perjantaina vähän pellolle ulkoilemaan

2090712.jpg

No, leikitäänkö? Tuuba katsoo ihmeissään, että mikäs tuohon vanhukseen meni.


2090732.jpg

No, leikitään vaan


2090739.jpg

Setä näyttää pirpanalle taivaan merkit


2090746.jpg

Ja niin kaksi mustaa otusta katosi taivaan rantaan


2090762.jpg

Vielä vähän voisi leikkiä...


2090774.jpg

Ehkä, ehkä...


2090785.jpg

Nyt riitti tämmöiset puuhat


2090791.jpg

Miksi aina kaikki kiva loppuu kesken?


2090796.jpg

Viikonlopun luontokuva


2090804.jpg

Höppänä omistaja päätti matkallaan lounaalle muovata talven ensimmäisen lumipallon. Mikä sitä vaivaa?


2090808.jpg

Mitäs seuraavaksi?