Nyt on rankka näyttelyviikonloppu takana päin. Sekä omistaja, että koira ovat helpottuneita. :)

 

Tuuba trimmattiin jo keskiviikkona, torstaina pesin pojan ja perjantai kului sitten kampailun parissa. Lauantai aamuna vielä viimeisteltiin. Messukeskusessa oltiin lauantaina yhdeksältä aamulla ja portugeesien kehä alkoi kymmeneltä. Tuuban lisäksi taisi olla neljä tai viisi junnu-urosta. Kylläpä meidän poika näytti rääpäleeltä noiden vanhempien seassa. :) No, laihahan se on. Kehän jälkeen hengattiin vielä kolmeen asti paikalla, koska olin lupautunut töihin samaiseen show'hun. Tuuballa oli onneksi oma häkki mukana, jossa sai olla rauhassa. Nyt sunnuntainakin kävin vielä näytelmissä töissä.

 

Ja sitten itse asiaan. Kehän aluksi Tuuba käyttäytyi suht koht hyvin. Seisottaminenkin onnistui ja taisi lapsi ottaa raviaskeliakin. Muiden junnu-urosten aiheuttama hässäkkä ympärillä toi lapseen uutta pontta ja reippautta. Sitten kun tuli meidän vuoro mennä tuomaroitavaksi alkoi homma mennä pieleen. Sain Tuuban jotenkuten asentoon tuomarin pöydän eteen. Tuomari tuli luoksemme ja aloitti koiran koskettelun päästä. Tämä meni hyvin. Tuuba jopa melkein sai tuomarilta pusun. :D Mutta vieraan koskettelijan siirtyessä nuorenmiehen takapäähän meni tämä kyseinen nuorimies aivan lukkoon. Takajalat pettivät alta ja koko koira meni aivan köyryyn. Tämän jälkeen en saanut enää kunnon asentoa aikaiseksi ja liikeosuudetkin meni peileen ja veikkaan Tuuban roikottaneen häntää epämieluisassa tilanteessa. Tuomarimme Petru Muntean oli tosi mukava, hymyili ja antoi aivan asiallista palautetta murteikkaalla englannillaan. En kuullut kaikkea sieltä tuomarinpöydältä asti ja nyökyttelin ja myöntelin hölmönä. Tuomari taisi huomata tämän ja tuli aivan kädestä pitäen selventämään asiaa. Taisinpa taas kerran antaa itsestäni sivistyneen kuvan. ;)

   Laatuarvosanaksi saattin EH ja se oli mulle kyllä hienoinen pettymys. Olisin niin toivonut sitä ERIä. Voi kuitenkin olla, että mun vielä huono handlaus vaikutti Tuuban esiintymiseen niin paljon, että sen takia tuli se EH. Tai sitten Tuuba vain ei ollut tuomarin mieleen. Mistäs sitä tietää. Oman arvostelumme jälkeen katseltiin ROPiksi tulleen Leve Leven ja omistajansa yhteistyötä. Se oli kyllä hienon näköistä. Jos ikinä itse pystyisi edes puoleen siitä. Olisi kyllä hienoa. :)

Tuloksena siis JUN EH ja tässä se mitä Tuubasta kirjoitettiin:

   9 months old male. Promising. He is a little bit narrow in skall. Correct bite, not enough strong in fore chest. Tail set a little bit low. Tail in movement is not carried properly.

(Meikäläinmen panostaa kaiken energiansa vain tuon promising-sanan huomiointiin)

 

Nyt on kuitenkin puraissut näyttelykärpänen, kun ura on korkattu ja olen jo katsellut joitakin näyttelyitä keväälle. Luultavasti mennään Laihialle ryhmänäyttelyyn ensi kuussa ja Tampereelle yhteen suurempaan näyttelyyn maaliskuussa. Juh.