Tänään alkoi meidän kolmas tekniikkakursi Elina Jänesniemen koulutuksessa. Tähän kurssiin kuuluu yhteensä seitsemän koulutuskertaa, jokaisella kerralla käydään yksi ohjaustekniikka alkeistalähtien läpi. Kaksi ensimmäistä kurssia ollaan jo käyty ja näitä tekniikkakursseja on ilmeisesti kolme. Seuraavaksi varmaan sitten siirrymme jollekin ratakurssille. Onhan nämä koulutukset kalliita opiskelijabudjettiin, mutta todellakin hintansa arvoisia. Olen oppinut niin paljon uutta, ja vähitellen ohjaukseni alkaa siirtyä tämän päivän tasolle.

Vippaus. Koira halutaan saada hyppäämään este ja pyörähtämään n.360 asteen kulma. Liike alkaa poispäinkäännöksen tyyppisellä koiran haltuunotolla ja esteestä juostaa tavallaan "hieman ohi". Koira on esteen ja ohjaajan välissä, estettä lähestytään sivulta, ei edestä. Halttunotossa pienikumarrus ja merkkaus koiralle. Esteen puoleisella jalalla ja kädellä tehdään pieni tyrkkäys/askel esteeseen päin ja tämä ohjaa koiran esteelle. Sitten samalla jalalla otetaan askel taaksepäin ja tämä saa koiran kääntymään riman jälkeen takaisin tulosuuntaan ja koira kiertää siivekkeen takaisin alkuperäiselle puolelle. Nyt koira on tehnyt n.360 asteen  pyörähdyksen (nämä vain itselleni muistutukseksi, teksti on niin sekavaa, ettei se muille varmasti merkitse mitään :O ) Muistiin: Harjoitellaan pyörähdystä aluksi ilman estettä. Esteen ja ohjaajan väliin tulee jäädä tarpeeksi tilaa, jotta koira mahtuu kääntymään oikein tässä välissä. Oikein tehtynä vippauksella saa hurjasti etumatkaa itselleen.

Muita muistutuksia tältä päivää: Pakkovalssi (merkkaus alas esteenpuoleisella kädellä ja ajoissa liikkeelle) ja itse en saa jäädä himmailemaan Tuubaa, vaan nyt pitää oppia ottamaan kaikki irti, mitä on irti saatavissa. Vippaus oli mulle erittäin vaikea ja  ihan uusi. Kotiläksyksi siis.