Oltiin Hyvinkäällä kisaamassa viime sunnuntaina 18.3.2012. Hyvin meni, lukuunottamatta Mutrun kotimatkalla harrastamaa nakerruspuuhaa. Pentu söi kaverini isän auton takaoven nahkaverhoilun. Kiitos Mutru-rakas. (Syyllinen on 100-varmasti Mutru, sillä takaovea avattaessa parrasta roikkui vielä autonoven pehmusteita :D) Ei siinä oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa. Aloitan taas itsevakuuttelun siitä, että hyvät harrastuskoirat tuhoavat aina kaiken ja vielä enemmän. Tuuba on jo totuttanutt tällaiseen, joten ei enäää ihan hirveästi järkytä mieltä nämä tuhoamistempaukset. Treffattiin myös kisapaikalla Mutrun Vivi-siskoa ja pienen ujostelun jälkeen pennut painivat. :)

A-kisa: 0, aika -8,37 ja sij.2. A-sert!!!!!!! (oli ihan superhyvä rata, otin riskiohjaukset kokeiluun ja nämä toimivat tosi hyvin. Meidän paras kisarata ikinä.)

B-kisa: 0, aika -9,64 ja sij.4. (Alussa yksi käännös oli huono ja valui tosi pitkäksi ja linja rikkoutui. Tähän paloi aikaa, muutoin OK)

C-kisa HYLLY (hyppyrata, paljon hyviä kohtia, mutta itse olin jo aika väsynyt. Alkupuolella Tuuba melkein karkasi yhdestä valssista, mutta sain korjattua. Myöhemmin yksi persjättö valui löysäksi ja Tuuba juoksi esteen ohi. En jäänyt korjaamaan, vaan jatkoin hyvillä fiiliksillä loppuun.)

Nyt on tämän vuoden tavoitteet jo enemmän kuin täynnä. Meillä on SM-nollat kasassa ja saadaan osallistua yksilökisoihin. (Hieman jäi harmittamaan tuo A-rata, koska 0,15s nopeammalla ajalla oltaisiin oltu ykkösiä ja saatu se MM-karsintoihin vaadittu voittonolla. Mutta ei auta). Todella upeaa, en missään nimessä olisi vielä pari kuukautta sitten uskonut tämän olevan mahdollista. Lisäksi ollaan nyt saatu yksi hyppyserti ja agilityserti, mikä nyt on aivan mahtavaa, kun portugeesin kanssa kisaa. Mun SuperTuuba <3. Tuuballa on nyt sitten kolme valiokelloa käynnissä MVA, AVA, H-AVA. Mä olen ihka onnellinen, jos joskus edes yhdessä noista valioidutaan. :)

 

Mutru on hurrrjan pätevä. Alan vähitellen saada otetta sen mielenliikkeistä ja ymmärtää, kuinka tämä pentu toimii. Mutrulle on helppo opettaa asioita. Se keskittyy ja kuuntelee ja tarjoaa juttuja. Mutru ei sählää miettiesssään ja tekee kaiken kokeillen. Aluksi se tekee uudet jutut hitaasti ja miettien, että onkohan tämä OK. Muutamien erillisten treenikertojen jälkeen homma valkenee sille ja se alkaa tarjota juttua jo ennen pyytämistä. Ja tässä vaiheessa sille tulee myös vauhtia mukaan. Mun pitää nyt muistaa tämä, eikä odottaa sen olevan heti kauhea tykki, koska Mutru on koira, jolle tulee vauhti itsevarmuuden ja -luottamuksen myötä.

Mutru on kiva koira arjessa. Se nukkuu suhteellisen paljon, eikä kauheasti riehu yksinään. Tuuban kanssa leikkivät, mutta eivät jatkuvasti. Mutru tulee ottamaan kontaktia ja haluaa leikkiä ja tehdä juttuja ihmisten kanssa, mutta osaa lopettaa huomion pyytämisen, kun meillä on muutakin tekemistä ja lukuhommia.

On se vaan niin helppo, kun sillä on selkeät rajat ja vaaditaan hyvää käytöstä, mutta myös kehutaan ja palkataan tarpeeksi. Mutru on <3