Mutrun kanssa oltiin tänään Kirkkonummella Vappu Alatalon hyppytekniikkakurssilla ja huomenna mennään uudestaan. Aamu alkoi ysiltä luennolla ja tämän jälkeen oli neljä erillistä treeniryhmää, joista Mutru oli ensimmäisessä. Ekassa treenissä oli ponnareilla muutaman esteen suoraa. Mutrua jännitti uusi tilanne ja lelulla unohti hetkeksi jännityksen, mutta namilla palkatessa keskittyminen herpaantui. Mutru pääsi kiertämään namirinkiä ja sosiaalistumaan. Teki selkeästi pennulle hyvää. Radan reunalla Mutru sai seurata muiden menoa (tää on tosin vaikeaa, sillä Mutu kuumuu nopeasti ja rupeaa räksyttämään menijöille)

Iltapäivällä ehdittiin ottaa vielä toinen treeni, jossa katsottiin kääntimistä. Kolme estettä oli keskipisteestä lähtevinä säteinä. Mutu kuulemma kaarsi hyvin sisäreunaa pitkin ja oli nyt jo selkeästi rennompi. Enempää ei pennun hyppäämisestä osannut vielä sanoa. Katsotaan sitten huomenissa lisää.

 

Perustreeninä viiden esteen suoraa (matalat vinot/vaihtelevat rimat) ja ennen ekaa estettä ponnari. Välit makseilla eka 4 askelta ja esteiden välit 6askelta, medeillä 3 ja 5. Lisäksi tätä kaaritreeniä. Perusjumppana voisi tehdä koirapunnerruksia, tassujen nostoja, lavan alueen venytystä (rinnasta hieman ylös, maahan nameja ja saa syödä niitä). Lisäksi ajattelisin, että tasapainotreenia voisi tehdä. Jos haluaa apuvälineitä, niin tasapainolauta, ei dobo-palloa. Fyssarilla käynti koirasta riippuen mutta 2kk välit olisi hyvät olla vähintään.

 

Mutrun hyppäämisestä ei vielä osattu sanoa, mutta itselläni heräsi enemmän mietteitä Tuuban osalta. Tuuba on juuri täyttänyt 4v, joten hyviä vuosia on vielä edessä paljon, kunhan pysyy kunnossa. Jos nyt aivan objektiivisesti mietin Tuuban fyysistä kuntoa, niin en ole tyytyväinen:

1. Tuuban selkäranka on vino oikealle päin. Istuessa häntä kaartuu oikealle, oikea jalka ei tahdo pysyä ryhdikkäässä asennossa, vaan valuu ja seistessä rangan vinouden huomaa selkeästi. Tämähän tietty johtuu siitä Tuuban sakralisaatiosta, joka tekee liikeestettä Tuuballe ja saa liikkeet epätasapainoisiksi ja lihakset kehittymään epätasaisesti koiran fysiikan yrittäessä kompensoida tilannetta.

2. Tuuban ravaa ihan hyvin, mutta Mutrun kanssa on menty hitaampia lenkkejä, joiden aikana Tuuba peitsaa. Ravia pitää opetella uudestaan. Tuuba tarvitsee lisää lihasta takaosaansa.

3. En ole aivan tyytyväinen Tuuban peruskuntoon. Pitäisi käydä enemmän kahdestaan ravilenkeillä. Ollaan otettu liikaa agilityä ja liian vähän peruskuntoilua. 

4. Minulla ei ole aavistustakaan hyppääkö Tuuba oikein. Pitää tehdä silläkin perustreenit ja perehtyä asiaan.

5. Ei jumpata ja venytellä tarpeeksi. En taida edes kunnolla tietää, mitä pitäisi tehdä.

6. Tuuba saisi ruveta barffaamaan mahd. nopeasti, mutta kesken kisakauden ja ennen SM-kisoja en uskalla muuttaa ruokavaliota.

Nuo oavt lähinnä asioita, jotka mietityttävät tällä hetkellä. Himo treenata ja kisata paljon on kova, mutta jossakin kolkuttaa nyt omatunto, että teen jotain väärin. SM-yksilökisoihin meillä on nyt tulokset ja ajattelin mennä vesikoirien SM-joukkueeseen (ATT:lle ei mahduttu), jos vain paikka irtoaa. Toisaalta itseäni kyllä jännittää nuo karkelot niin paljon, että haluaisin vain olla menemättä ja käyttää kaikkia näitä fysiikka-asioita tekosyinä, MUTTA nämä fysiikat on oikeasti ihan supertärkeitä. Ja silloin jos mulla on huono omatunto koiran voinnista, niin asialle on kyllä tehtävä jotain. 

Eli. Tuuba rupeaa jumppaamaan ja venyttelemään PÄIVITTÄIN, ravilenkkejä mun hölkätessä 2-3krt/vko, ratatreeniä max. 1krt/vko, tähän lisäksi hyppytreeniä ja kontakteja. Hierojalle varattu aika kesäkuun alussa (mennään Vaasaan vanhalle tutulle Nylundin Annalle) ja Piiralle sitten seuraavan kerran syyskuussa ja joulukuussa (tuohon pitkään väliin etsitään joku hieroja/fyssari vielä). Ennen SM-kisoja Tuuba ei kisaa, SM-kisoja harkitsemme edelleen tosissamme, siiten jäädään aksatauolle  (ratatreeneistä taukoa kesäkuun puolestavälistä heinäkuun puoleenväliin) ja seuraavan kerran kisataan syksyllä, kun on taas viileämpää.

Mutru treenaa hyppytekniikkaa, sosiaalistumista ja rakennetaan esteiden kanssa pohjia tulevaisuuteen. Mutrulle seuraava kurssi alkanee syyskuussa, joten siihen asti itsenäistä treeniä. Ah, Mutru menää juhannuksen paikkeilla Kristina Kabain koulutukseen päiväksi. :) Mutru rupeaa kanssa käymään fyssarilla tutustumassa tilanteeseen.