Ollaan Tuuban kanssa viimeinki palattu Turkuu. Opiskelut on taas alkanut ja pitäisi ruveta käyttämään aivoja. Hyvä, hyvä. Kaksi kuukautta ilma älyllisiä ajtuksia on ollut pitkä aika.

Tultiin Tuuban kanssa junalla viime sunnuntaina. Sitä ennen olin töissä agilitykisoissa lähes koko viikonlopun. Kakara oli mukana kentällä lauantaina. Sai taas nähdä ihanan Sylvinsä. Riikan ja mun ollessa töissä toimistossa lapset olivat yhdessä Sylvin häkissä. Melko nätisti olivat. Pientä painia tosin meinasi esiintyä, kun olivat mielestään nukkuneet tarpeeksi.
Tuuban kanssa myös tapasimme kisoissa portugeesit Danan ja Mindin. Dana oli kisaamassa Maxi2:ssa. Hyvällä vireellä aj vauhdilla meni ratoja. Kunpa Tuubastakin saisi samanlaisen.

Junassa Tuuba taas käyttäytyi tuttuun tapaansa eli nätisti. Tuuba jännittää sen verran uusia paikkoja, ettei se oikein tahdo tehdä niissä mitään. Nukkuu vaan. Tuuba on kyllä huomattavasti arempi ja säikympi kuin Musse. Musse on aina ollut niin tasainen ja itsevarma. Tai sitten en vain muista sen pentuikää ja tämä epäluuloisuus on Tuuballakin vain ohimenevää.
Tuuba on muutenkin melko piittaamaton vieraita ihmisiä kohtan Häntä saa kyllä rapsuttaa ja koskea, mutta pusuja ja hännänheilautuksia ei kaikille jaellakaan. Odosti käyttäytyviä tai uhkaavia ihmisiä säikkyy aj luikkisi mieluusti pakoon.
Kakara tuntuu myös inhoavan pimeää. Silloin kävelee oikein lähellä mua ja pälyilee tarkasti ympärilleen.
Uskon kuitenkin itsevarmuuden lisääntyvän iän myötä ja nyt kierretään kaikkia mahdollisia paikkoja, jotta tottuisi uusiin asiohin.

Tokottelut meillä on nyt hiukan jäänyt. Ollaan lähinnä harjoiteltu ihan käytännön elämää. Mulla kuitenkin on nyt omana Mujusen toko-kirja ja sen perusteella olisi tarkoitus jatkaa harjoittelua. Mun pitäisi nyt kuitenkin itse perehtyä tarkasti jokaiseen alo-luokan liikkeeseen, jotta tietäisin tarkasti, mitä opetan ja miten. Olisi myös tarkoitus aloittaa naksuttelu ja ehdollistumisen jälkeen ruveta tällä opettamaan alastulokontakteja. Ilman esteitä siis. Opetan Tuuba koskemaan alustaan ja siirrän sen sitten aikanaan kontakteihin.
Ollaan myös yritetty löytää itsellemme sopivaa seuraa täältä Turusta. Agilityä haluaisin harkata ATTssä ja tokoa ja hakua Turun Käyttökoirakerhossa... Saas nyt nähdä mihin päästään. Ongelmaksi voi myös muodostua autottomuus. Luotan kuitenkin siihen, että harkkoihin tulee muitakin keskustasta ja voidaan mennä yhteiskyydeillä.

Maanataina olisi tarkoitus sitten mennä tapaamaan kasvattajaa ja trimmauttaa Tuuba. Tänään pesin herran ja oikein föönasin kuivaksi. Tuubahan hiukan pelkää föönia, mutta sen on nyt vaan totuttava siihen. Tätä se näyttelykoiran elämä on: kyllä se hammas sieltä sitten puhkesi. Ehkäpä päästäisiin johonkin pentunäyttelyihin jo syksyllä. Saas nähdä, ehdottaako Hannele jo maanantaina jotakin.

1827638.jpg

Väsyneitä lapsia häkissä. Tuuba vie kaiken tilan ja Syltty katsoo meitä syyttävästi


1827650.jpg

Matkakoira


1827658.jpg

Herra on lukenut hammaslääkärilehteä mun olessa luennoilla


1827661.jpg

Hyvin väsynyt Tuuba suihkuin ja kuivauksen jäljiltä