Löysin tuossa muutama päivä sitten Mutrun päästä ja lavoista pienia öttiäisiä+munia. Netin avulla tutustuin aiheeseen ja kovasti vaikuttaisivat olevan koiratäitä. YÖK. Tuubankin päästä löytyi yksi.
Koiratäitä eivät tartu ihmiseen, mutta toisiin koiriin leviävät helposti ja munat säilyvät hengissä kaksikin viikkoa. Samana iltana kävin apteekissa hakemassa expotit ja lurautin nuo koirien nahkoihin. Eläinlääkärille soitin aiheesta ja sanoivat, että karanteeniajan olisi hyvä olla kaksi viikkoa. Kun sanoin agilityn SM-kisoista sain vastaukseksi, että voin mennä, jos viikon päästä laitan uudet expotit, käyn koiran ennen kisoja läpi täikammalla ja en päästä kisoissa kontaktiin muiden koirien kanssa. Hmm, vähintäänkin epäilyttävää olisi mun mielestä viedä Tuuba suureen koiratapahtumaan noilla ohjeilla, joten Tuuba ei nyt sitten starttaa ensi viikonloppuna Jyväskylässä. Huooh, harmittaa kyllä mielettömästi, kun olisi ollut mulle ihka ensimmäinen kerta SM-kisoissa. Ja nyt on sitten Vesikoirat.ry:nkin maksijoukkueessa vain kolme koiraa, kun varakoiraa ei ole. Inhottavaa jättää toiset pulaan näin.

Laitan ensi perjantaina koirille toiset expotit ja Mutru&Tuuba jäävät sitten Oton kanssa kotiin, kun itse lähden katsojaksi Jyväskylään. Menen paikan päälle harjoittelemaan jännitystä ja katsomaan makeita suorituksia. Näin teen. Ja ensi vuonna sitten ollaan mekin mukana geimeissä. ;)