Keskiviikkona oltiin taas Elinan treeneissä, Tuuba oli meidän ryhmästä ainoa paikalle päässyt koira. Kahdella muulla oli joitain esteitä ja ainakin toisella oli kennelyskää. Ilmeisesti Turun suunnalla on nyt kunnon epidemiat menossa ja useat koirat olivat jo samana päivänä joutuneet jäämään treeneistä pois. Harjoiteltiin opittujen ohjauksien soveltamista radalla ja uutena juttuna poispäinkäännös eri tulokulmista. Tuuba on tosi pätevä, kunhan vain itse ohjaan loppuun asti ja rohkeasti. Kuulemma keväällä saadaan mennä Elinan möllirata-ryhmään ja sitten syksyllä siirtyä Suoknuutin Jaakon rataryhmiin (kun Jaakko ottaa uusia koirakoita omiinsa ilmeisesti vain vuoden alussa ja syksyllä).

Viikonlopuksi lähdettiin kaikki neljä (Otto, minä, Tuuba ja Mutru) käymään Pohjanmaalla. Ajattelin pennulle olevan junamatkailun hyvää harjoitusta ja muutenkin on ollut nyt niin kovat pakkaset, että mieluummin matkustan junalla pitkiä matkoja kuin autolla. Tuuba on konkari junalla matkustamisessa ja Mutrullakin on reissaaminen sujunut hyvin. Pentu kävelee Tuuban vieressä häntä pystyssä hurjan pätevän oloisena ja kiinnostuneena ympäristöstä. Ei kuitenkaan tunge vieraiden ihmisten luokse, mitä nyt juna-asemalla nuoli jonkun mokkanahkaista kenkää. :D Junassa nukkuu rauhallisena joko sylissä tai lattialla Tuuban vieressä. Ohikulkijat ja kanssamatkustajat eivät pahemmin kiinnosta. Tietty neljätuntinen junamatka alkaa loppuvaiheessa hieman kyllästyttää.

Lauantaina Tuuba alkoi köhiä. Ei köhi jatkuvasti, mutta rasituksen jälkeen yskii lattialle isoja limaklönttejä ja nenästä tulee kirkasta vuotoa. Mutrulla ei ole oireita ollut. Kennelyskää taitaa olla. Tuubalta on nyt pannassa ulkona riehuminen, pitkät lenkit, agility ja muiden koirien tapaaminen. Pelkkiaä rauhallisia remmilenkkejä talon ympäri tarjolla. Toivottavasti ei iske tämä yskä pahasti, kun saa nyt lepoa. Olin ajatellut ilmoittaa Tuuban ATT:n kisoihin 18.2, mutta ne jää nyt sitten välistä. Toivottavasti pakkaset lähtee sitten samalla, kun kennelyskä ja saadaan hieman lämpimämpiä treenipäiviä.

Tänään on presidentinvaalien kakkoskierros. Go Haavisto, go!