Mentiin taas Mutrun kanssa Veikkolaan ja Tuuba jäi kotiin. Lämmintä ja aurinkoista on ollut koko viikonlopun ja naamani on varsin punainen. Eilen ei ollut aurinkorasvaa mukana, mutta tänään on kyllä kasvot kiilellyt ahkeran rasvauksen tuloksena.

 

Tänään oli Mutrulla vuorossa etäisyyden hahmotus -treenejä. Ensimmäinen treeni oli etäisyyden perustreeniä, joissa viisi estettä kasvavin välein (5,6,7,8), ennen ensimmäistä estettä taas ponnari ja muutenkin pennuilla ponnarit (tai siis speedbompit). Toisessa treenissä  kolme estettä alussa, joissa välit 5 ja 6 ja neljännelle esteelle väliä 7. Viimeistä väliä lähdettiin sitten kasvattamaan (ilmeisesti kunnes väli oli niin suuri, että koira tarvitsi väliin välilaukan) ja sitten pienennettiin pykälittäin alkuperäiseen. Olisiko Mutrulla ollut väli n.11. Pennuilla voi hyppytekniikkaa treenata n. 1krt/kk ja aikuisella sitten useammin. Tarkoituksena opettaa koira käyttämään takajalkojaa ja ottamaan painoa taakse. Myöskin opettaa koira arvioimaan välejä ja korkeuksia itse. Takajalkoja voi aktivoida ihan pennuilla ja aikuisilla päivittäin koskettelemalla ja esim. tasapainolaudalla koirapunnerruksia.

Tänään Mutru oli jo paljon rennompi ja uskalsi innostua kunnolla lelusta. Tänään mun mielestä näkyi hyppytreeneissä ekaa kertaa Mutrun kiihkeys ja halu mennä kovaa. Mutru on aika tosikko, mutta joistain jutuista innostuessaan innostuu se sitten ihan tosissaan. :P Mutrun tämänhetkiseen tekniikkaan ei ollut huomauttamista. Arvioi kuulemma estevälejä hyvin ja kropankäyttö oli hyvää, ilmeisesti oli penturyhmästä teknisesti taitavin. Mutrun kanssa kannattaa kuulemma mennä ihan viikoittain treenaamaan ja leikkimään (leikille syttyessään pääsee ujoudestaa yli) vieraisiin paikkoihin ja näin opettaa Mutru pois vieraissa paikoissa esiintyvästä alkukankeudesta. Tarkoituksena ilmeisesti rentous ja ilo tehdä mun kanssa hommia pingottamisen ja jännittämisen sijaan.

 

Ps. Juuri koirat jumppasi ja teki liikeharjoituksia.