Keväällä ja kesällä 2011 emme kisanneet Tuuban kanssa agilityssä oikeastaan lainkaan ja vasta syyskuussa aloitimme viime vuoden kisailun. Tulostaso oli hurrrrrjan huono kovasta treenaamisesta huolimatta. Ongelmana meidän kisaamisessa on selvästi oma hermostuneisuuteni ja kisajännittämiseni. Kisoissa Tuuba antaa kyllä kaikkensa ja on irtoava ja suorittaa välissä omavalintaisiakin esteitä. Vuonna 2011 onnistuimme saamaan kasaan neljä tulosta ja peräti 21 hyllyä. Melkoinen hyllyprosentti siis.

Syksyn aikana on tullut joitakin uudistuksia agilityn treenaamiseen: 1. Käymme Elina Jänesniemen tekniikkatunneilla (ovat kyllä KALLIITA, mutta hintansa arvoisia) 2. Olen päättänyt jättää ylösmenokontaktit tekemättä (Nyt seurataan tilannetta, että alkaako kisoissa tulla virheitä ja jos alkaa, niin sitten puututaan) 3. Olen lisännyt agilityn oheista kuntoilua, jotta jaksaisin  paremmin juosta kentällä ja ehtisin ohjaamaan paremmin ( Tuuban kanssa yhteiset hölkkälenkit muutaman kerran viikossa ja uutena harrastuksena potkunyrkkeily)

Tuuban kanssa teimme yhteisen uudenvuodenlupauksen, että vuonna 2012 minä saan kisapääni kuntoon ja Tuuba jatkaa vauhdikkaaseen malliin, mutta yrittää olla kuuliaisempi. ;) Kisaamisen aloitimme 1.1.2012 Hyvinkään kisoissa, joissa tuomarina Henri Luomala. Ensimmäisellä radalla Tuuba tuntui ensimmäistä kertaa yli vuoteen todella hyvältä ja yhteistyö oli ihanaa. Tältä radalta yksi riman pudotus huonon persjätön jälkeen ja tuloksena 5 ja aika -6,82. Toinen rata oli hyppyrata ja hyvä meno jatkui tällöin (Olen todella yllättynyt, itse kun olin jo riemuissani siitä, että saatiin ensimmäisellä radalla tulos. Siis ihan oikea tulos). Hyppyradalta siis 0 ja aika -7,47. Sijoitus 3 ja kaiken kukkuraksi vielä Tuuballe hyppyserti. En olisi koskaan uskonut, että pikkuportugeesini voisi agilityn 3-luokassa sertin saada, mutta sai kuin saikin. Ihan mahtavaa, olisiko tämä jopa historiallista, että portugalinvesikoira saa 3-luokassa sertin? En tiedä. Itse en ainakaan muita tiedä. Yritän nyt tsempata seuraavissa kisoissa ( 21.1.2012 Hyvinkää ja 28.1.2012 ATT Lieto), jotta en paineistaisi itseäni liikaa onnistumisenhalulla ja rento meno säilyisi,

Tavoitteena meillä oli kesälle 2012 päästä osallistumaan agilityn SM-kisoissa yksilöihin, mutta se taitaa nyt kuitenkin olla tälle keväälle liian iso tehtävä. Nyt keväällä 2012 opettelemme tekemään nollia ja rentoja ratoja ja kesän jälkeen alamme kerätä arvokisanollia kesälle 2013. Kyllä aion tämän portugalinvesikoirani vielä niihin SM-kisoihin viedä. :D Tuuba on niin mahtava pakkaus, että ansaitsee päästä niihin mittelöihin mukaan.

Sitten  vielä muutamia kuvia. :)

 

Iloinen ohjaaja ja Tuuba

 

Potretti

 

Täällä meidän kodissa tapahtuu tällä hetkellä kummia. Seuraavaksia todisteaineistoa kuvien muodossa.

 

1. Jostain kumman syystä asunnossa ei ole enää mattoja.

 

2. Asuntoon on ilmestynyt yksi uusi posliinikuppi

 

3. Asuntoon on löytänyt tiensä pikkuinen käyttämätön panta ja nahkainen talutushihna

 

4. Kaapissa on säilössä useita vauvanvärisiä pikkuleluja