Kävin katsomassa jyväskylässä agin SM-kisoja. Makeaa menoa oli, ei voi muuta sanoa.
Kisojen jälkeisenä maanantaina menin Salon koiraurheiluhallille (tms) kuuntelemaan Riikka lahden luentoa Barffauksesta. Aihe oli jo sinällään hyvin tuttu, sillä lueskelin Riikan kirjan kevään aikana. Luento oli kuitenkin kiva, sillä sain vielä täsmentävää tietoa barffauksesta.
Tuubaa olen nyt koittanut siirtää raakaruualle ja Mutru syö satunnaisesti luita ja muita raaaka-asiota. Mutrulla on vielä mukana nappula vuotiaaksi asti, mutta sen jälkeen saa tyttökin siirtyä barffiin. Olohuoneen nurkassa on uusi pakastin, ei se kyllä iso ole, mutta riittää kyllä meille. Alunperin olin ajatellut ruveta tilaamaan lihat kennelrehulta, mutta heidän pakkauskokonsa ovat niin isoja, että taidan tyytyä eläinkauppojen hieman kalliimpiin tuotteisiin. Karvakorvista olen ostellut, kun ATT:n jäsenet saavat sieltä alennusta. kasvisoseen tein itse kaupan vihanneksista ja voikukista. :P
Suhteellisen hyvin on koirien mahat kestäneet raakaa. Tuuballa vatsa on aika tiukalla, mutta ei liian. Tuuban mahaa seurailen, ettei tule tukoksia. Tuuba pureskelee jotkut luut hiukan laiskasti ja välissä ulosteen seassa on joitakin luunpalasia. Olisikohan näin, että uuden ruokavalion myotä vatsahapot alkavat toimia vielä paremmin ja sulattaa luut tehokkaammin. Mutru ei kokonaisia luunpaloja kakkaile, vaan osaa syödä ruokansa paremmin pureskellen. Erään kalkkunankaulakokeilun jälkeen tuli Mutrulle hieman ripulia (lue kakkasi lörökakat yksinollessaan sängylle). Molemmille ruoka maistuu paremmin kuin koskaan, eivätkä vierasta raakaa lihaa ja verta. Mun pedot.

Koko kesäkuu ollaan oltu agilitytauolla. Nyt on yli kolme viikkoa kulunut täepisodista. Perjantaina käytiin hallilla koirien kanssa aksaamassa. Ja tänään sunnuntaina käytiin tekemässä aamupäivätreenit.
Tuuba teki mini- ja medirimoilla Agirodun openclass-radan nollaratatreeninä. Neljännellä kerralla päästiin nollana läpi ja lopetettiin. Ensimmäisellä kierroksella vein väärälle esteelle, toisella tiputti muurin palikat, kolmannella otin liian vaikeaa kontaktitreenia ja karkasi A:lta ja neljännellä sitten päästiin läpi. Tänään Tuuballa puomin kontaktin alastuloharjoittelua (tästälähin kontaktien ainoa käsky on kiipee ja se tarkoittaa myös alastuloa. Liikeharjoituksia ja vääriä vapautussanoja.) Puomin alussa putki-kontakti-erottelu ja tämä oli aikalailla unohduksissa. Tuuba näytti kuitenkin taas siltä, että se ajatteli asioita. :P Ihan vähän vain, mutta silti.
Mutru treenasi perjantaina keppejä, alastulokontaktia ja viiden esteen rataa. Kahdeksan vinokeppia ja kaaret, kontaktitraineri. Kepit menee hyvin. Kontaktista huomaa, etten ole aikoihin sitä kotona harjoitellut. Nyt pitää siis panostaa siihen. Tänään myös otettiin keppejä ja kontakteja, ja lisäksi rengasta aivan ensimmäistä kertaa. Hyvin meni, sain koiran tulemaan renkaasta läpi. :P Perjantain pikku radalla Mutru oli oikein mahtinainen. Pennulla on hyvä draivi esteille ja siitä tulee kyllä ihan älyttömän makee sitten isompana. <3 Enpä olisi uskonut, että näillä treenimäärillä voi koirasta tulla noin pätevä.